“Η Πρόεδρος του Σ.Ε.Γ.Ε. και της WEnCoop, κα Τσαλταμπάση υποψήφια στην κατηγορία “Γυναίκα στην Ενέργεια” στα Ευρωπαϊκά Βραβεία Βιώσιμης Ενέργειας 2022″

Η Πρόεδρος του Συνδέσμου Επιχειρηματιών Γυναικών Ελλάδος – Σ.Ε.Γ.Ε. και της Ενεργειακής Κοινότητας WEnCoop Π.Ε., κα Αποστολίνα Τσαλταμπάση κατάφερε να διακριθεί μέσα από μία πληθώρα αιτήσεων και είναι η μοναδική Ελληνίδα φιναλίστ στα Ευρωπαϊκά Βραβεία Βιώσιμης Ενέργειας 2022 και συγκεκριμένα στην κατηγορία “Γυναίκα στην Ενέργεια”!

Το βραβείο “Woman in Energy – Γυναίκα στην ενέργεια” αναδεικνύει γυναίκες που ηγούνται εξαιρετικών δραστηριοτήτων οι οποίες, εάν αναπαραχθούν, συμβάλλουν στην προώθηση της μετάβασης στην καθαρή ενέργεια στην Ευρώπη. Επιπλέον, δίνεται έμφαση στις προσπάθειες προώθησης της συμμετοχής περισσότερων γυναικών στη πράσινη ενεργειακή μετάβαση, καθώς και τη στήριξη της ισότητας και των ίσων ευκαιριών στον τομέα της ενέργειας.

Η WEnCoop, μια αμιγώς γυναικεία ενεργειακή κοινότητα που ιδρύθηκε το 2021, είναι η κινητήρια δύναμη πίσω από δύο φωτοβολταϊκά πάρκα ισχύος 1 MW το καθένα στην ευρύτερη περιοχή της Χαλκιδικής στην Ελλάδα με δύο ακόμη να βρίσκονται υπό σχεδιασμό. Επιπλέον, η ενεργειακή κοινότητα των 66 γυναικών επιχειρηματιών με στόχο την επίλυση τοπικών ζητημάτων ενεργειακής φτώχειας, έχει εκπαιδεύσει περισσότερες από 500 γυναίκες στην ενεργειακή απόδοση.

Η κα Λίνα Τσαλταμπάση χρησιμοποιεί την τεράστια επιχειρηματική της εμπειρία, καθώς και τον ρόλο της ως Πρόεδρος του Συνδέσμου Επιχειρηματιών Γυναικών Ελλάδος (Σ.Ε.Γ.Ε.) και της WEnCoop, καθώς και ως Διευθύντρια των Εταιριών της OECON Group, για την προώθηση της καινοτομίας και της βιωσιμότητας στον τομέα της ενέργειας, εμπλέκοντας τις γυναίκες επιχειρηματίες να αναλάβουν ενεργό ρόλο σε δραστηριότητες που εξασφαλίζουν ένα μέλλον με ουδέτερο αποτύπωμα άνθρακα και οδηγώντας τις γυναίκες στο να γίνουν συνεπενδύτριες στις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας.

“Η ιδέα πίσω από τη δημιουργία της WEnCoop ήταν να δοθεί η δυνατότητα στις γυναίκες, ανεξάρτητα από την κατάσταση, το οικονομικό υπόβαθρο και το μορφωτικό τους επίπεδο, να προχωρήσουν στο σχεδιασμό και την υλοποίηση έργων που θα τις εκπαιδεύουν όσον αφορά την παραγωγή ενέργειας, θα τους παρέχουν κατάρτιση σε θέματα ενεργειακής απόδοσης και θα τις υποστηρίζουν στην εφαρμογή πράσινων πολιτικών για τις επιχειρήσεις τους”, ανέφερε η κα Τσαλταμπάση.

Περισσότερα για την Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Βιώσιμης Ενέργειας (EUSEW)

Η Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Βιώσιμης Ενέργειας (EUSEW) επιστρέφει στη δια ζώσης συμμετοχή τον Σεπτέμβριο με μια νέα υβριδική μορφή. Η μεγαλύτερη ετήσια εκδήλωση αφιερωμένη στις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας και την αποδοτική χρήση της ενέργειας στην Ευρώπη θα πραγματοποιηθεί στις 26-30 Σεπτεμβρίου στις Βρυξέλλες και στο διαδίκτυο, με συζητήσεις, προβληματισμούς και δραστηριότητες που θα διερευνούν το σχέδιο REPowerEU, την ευρωπαϊκή Πράσινη Συμφωνία και τον τρόπο με τον οποίο θα τα καταστήσουν επιτυχή.

Παράλληλα με μια υψηλού επιπέδου Διάσκεψη Πολιτικής, οι συμμετέχοντες μπορούν να ανακαλύψουν καινοτόμα περίπτερα έργων στην Έκθεση Ενέργειας, να εμπνευστούν από νέες ιδέες κατά τη διάρκεια των Energy Talks, να οικοδομήσουν δεσμούς εντός της κοινότητας της καθαρής ενέργειας και να μάθουν πώς οι νέοι ανοίγουν το δρόμο για τους κλιματικούς στόχους της Ευρώπης στην Ευρωπαϊκή Ημέρα Ενέργειας για Νέους (EYED). Το κύριο πρόγραμμα συμπληρώνεται από το διευρυμένο πρόγραμμα EUSEW στις 19-23 Σεπτεμβρίου και από μια σειρά ανεξάρτητα οργανωμένων Ημερών Βιώσιμης Ενέργειας σε όλο τον κόσμο από τον Ιούνιο έως τον Σεπτέμβριο.

Κοινοποίησε αυτό το άρθρο:

Περισσότερα άρθρα

Διαβάστε το τελευταίο τεύχος