Σε αντίστροφη μέτρηση για το 4ήμερο διαδικτυακό σεμινάριο εξοικονόμησης ενέργειας και πόρων “Energy Scouts”

Λίγες ημέρες έμειναν για το 4ήμερο διαδικτυακό σεμινάριο εξοικονόμησης ενέργειας, που διεξάγεται στο πλαίσιο του έργου Young Energy Europe 2.0. Στις 29 & 31 Μαρτίου και στις 4 & 11 Απριλίου, εργαζόμενοι σε κάθε κλάδο θα έχουν τη δυνατότητα να λάβουν πλήρη γνώση για τους τρόπους ενεργειακής εξοικονόμησης και αποδοτικότητας στις επιχειρήσεις, στις οποίες εργάζονται, αλλά και να κατανοήσουν σε βάθος, με απλά παραδείγματα της καθημερινότητας, το μέγεθος των επιπτώσεων της κλιματικής αλλαγής.

Το σεμινάριο πραγματοποιείται για 7η συνεχή χρονιά και αναμένεται να έχει το ίδιο θετικό αποτύπωμα στους εργαζόμενους που θα το παρακολουθήσουν. Η εισαγωγή στην προστασία του περιβάλλοντος και η εξοικονόμηση ενεργειακών ή άλλων πόρων, αποτελούν τις κύριες θεματικές ενότητες του διαδικτυακού σεμιναρίου για την εξοικονόμηση ενέργειας και πόρων στην επιχείρηση και την πιστοποίηση των εργαζομένων σε αυτές ως “Energy Scouts”.

Οι συμμετέχοντες θα λάβουν βεβαιώσεις «Energy Scouts» με τις σφραγίδες της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Γερμανίας (DIHK) και του Ελληνογερμανικού Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου, ενώ όσοι διακριθούν θα συμμετάσχουν σε διεθνείς συναντήσεις Energy Scouts, που πραγματοποιούνται στη Γερμανία και σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες. Τέλος, όλες οι επιχειρήσεις που θα εκδηλώσουν ενδιαφέρον για το πρόγραμμα, θα προβληθούν στις δράσεις επικοινωνίας του Ελληνογερμανικού Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου, που αφορούν στο Έργο «Young Energy Europe 2.0».

Το «Young Energy Europe 2.0» εντάσσεται στην Ευρωπαϊκή Πρωτοβουλία για το Κλίμα (EUKI), χρηματοδοτείται από το Ομοσπονδιακό Υπουργείο Οικονομίας και Προστασίας του Κλίματος (BMWK) και συντονίζεται από την Κεντρική Ένωση Εμπορικών και Βιομηχανικών Επιμελητηρίων της Γερμανίας (DIHK). Εκτός από την Ελλάδα, το εν λόγω έργο υλοποιείται ταυτόχρονα στη Γερμανία, την Τσεχία, τη Βουλγαρία, την Ουγγαρία, την Πολωνία, τη Σλοβακία και την Κροατία.

Το κοινοτικό έργο υποστηρίζουν στην Ελλάδα το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Αθηνών (ΕΒΕΑ), το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης (ΕΒΕΘ) και το ΚΕΚ Τεχνικές Σχολές Επιμελητηρίου Ηρακλείου. Χορηγός επικοινωνίας είναι το Reporter.gr.

Για περισσότερες πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής, κάθε ενδιαφερόμενος μπορεί να επισκεφθεί την ιστοσελίδα του Ελληνογερμανικού Επιμελητηρίου ή να επικοινωνήσει στο E-Mail: young-energy-europe@ahk.com.gr ή στα τηλέφωνα 210 6419028 και 2106419040.

Κοινοποίησε αυτό το άρθρο:

Περισσότερα άρθρα

Διαβάστε το τελευταίο τεύχος