Σειρά επαφών σε Ηράκλειο και Λασίθι πραγματοποίησε ο Πρόεδρος της ΓΣΕΒΕΕ

Επίσκεψη στην Κρήτη πραγματοποίησε ο Πρόεδρος της Γενικής Συνομοσπονδίας Επαγγελματιών Βιοτεχνών και Εμπόρων Ελλάδας κ. Γιώργος Καββαθάς στις 23 και 24 Απριλίου 2024 ο  οποίος είχε σειρά επαφών, ανταποκρινόμενος στις προσκλήσεις της Ομοσπονδίας Επαγγελματιών-Βιοτεχνών και Εμπόρων Ν. Ηρακλείου ( ΟΕΒΕΝΗ) και της Ομοσπονδίας Επαγγελματιών-Βιοτεχνών και Εμπόρων Ν. Λασιθίου.

Την Τρίτη 23 Απριλίου 2024 ο Πρόεδρος της ΓΣΕΒΕΕ συμμετείχε στη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της ΟΕΒΕΝΗ όπου συζητήθηκαν τα προβλήματα των μικρομεσαίων επιχειρήσεων και οι προκλήσεις που καλούνται να αντιμετωπίσουν στο οικονομικό περιβάλλον που έχει διαμορφωθεί.

Ο Πρόεδρος της ΓΣΕΒΕΕ κ. Καββαθάς στην τοποθέτηση του αναφέρθηκε στο δύσκολο οικονομικό περιβάλλον στο οποίο καλούνται να παραμείνουν όρθιες οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις και επεσήμανε ότι η αύξηση του λειτουργικού κόστους για τις μικρές και πολύ μικρές επιχειρήσεις και τους αυτοαπασχολούμενους έχει σοβαρές επιπτώσεις στην εύρυθμη λειτουργία τους καθώς σε συνδυασμό με το νέο φορολογικό που είναι ιδιαιτέρως επαχθές καλούνται να λειτουργούν πλέον μόνο για να πληρώνουν τις υποχρεώσεις τους και να ρυθμίζουν χρέη. Μάλιστα αναφέρθηκε και στο θέμα της διασύνδεσης ταμειακών μηχανών – POS υπογραμμίζοντας ότι δεν δύναται να ολοκληρωθεί μέχρι τέλος Απριλίου, διότι πέρα από την έλλειψη ταμειακών μηχανών και συσκευών POS, υπάρχουν προβλήματα και αναφορικά με το προσωπικό των εταιρειών που θα πρέπει να εξυπηρετήσουν τις επιχειρήσεις στη διασύνδεση.

Την Τετάρτη 24 Απριλίου 2024 ο Πρόεδρος της ΓΣΕΒΕΕ συμμετείχε στην Τακτική Γενική Συνέλευση της Ο.Β.Ε. Ν. Λασιθίου στην αίθουσα (ΡΕΞ) συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Αγίου Νικολάου. Κατά την διάρκεια της ομιλίας του ο κ. Καββαθάς αναφέρθηκε στις πρωτοβουλίες που έχει αναλάβει η ΓΣΕΒΕΕ για την επίλυση των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι μικρές και πολύ μικρές επιχειρήσεις και οι αυτοαπασχολούμενοι ενώ παρέλαβε τιμητική πλακέτα από τον πρόεδρο της Ο.Β.Ε. Ν. Λασιθίου κ. Εμμανουήλ Κριθαράκη για την πολυετή προσφορά του στο συνδικαλιστικό κίνημα.

Κοινοποίησε αυτό το άρθρο:

Περισσότερα άρθρα

Διαβάστε το τελευταίο τεύχος