Ολοκληρώθηκε η λαμπρή Τελετή Βράβευσης του 3ου κύκλου της δράσης #Her_Research

📢Μέσα σε κλίμα γιορτής με πλήθος κόσμου ολοκληρώθηκε ο 3ος κύκλος της δράσης #Her_Research 2024, με την ανακοίνωση των νικητριών στη λαμπερή Τελετή Βράβευσης, η οποία πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 27 Απριλίου 2024, εντός της ΔΕΘ HELEXPO, στο Περίπτερο 15 στα πλαίσια της έκθεσης καινοτομίας, επιχειρηματικότητας και τεχνολογίας BEYOND.

➡️ H Τελετή Βράβευσης, εκκίνησε με την συζήτηση σε πάνελ με θέμα: Γυναίκες και Επιστήμη με συμμετέχουσες τις κυρίες: Αφροδίτη Τσάμπαλλα, Νικήτρια 1ου Κύκλου #Her_Research- Συντονίστρια Επιστημονικής Επιτροπής, την κα. Αρχοντία Μαχαιρίδου, Νικήτρια 2ου Κύκλου #Her_Research – Μέλος της Επιστημονικής Επιτροπής και την κα. Γιώτα Βαλέρα, Εμβρυολόγο στη Μονάδα Υποβοηθούμενης Αναπαραγωγής Fertilia.👩‍🔬

Fa1db10e E5fc 11ee 9d68 F9092b9f4fd9%2Fmedia Manager%2F1714398024052 4 Min, Women In Business & Science

📢Η πρωτοβουλία #Her_Research του Σ.Ε.Γ.Ε., ανέδειξε και επιβράβευσε τις καινοτόμες και εξαιρετικές προτάσεις των γυναικών ερευνητριών, αναγνωρίζοντας την πολύτιμη συνεισφορά τους στον τομέα της επιστήμης. Μετά την αξιολόγηση των προτάσεων από την 18-μελή Επιστημονική Επιτροπή αναδείχθηκαν οι επικρατέστερες προτάσεις.

Fa1db10e E5fc 11ee 9d68 F9092b9f4fd9%2Fmedia Manager%2F1714398222767 %CE%A3%CF%84%CE%B9%CE%B3%CE%BC%CE%B9%CF%8C%CF%84%CF%85%CF%80%CE%BF%20%CE%BF%CE%B8%CF%8C%CE%BD%CE%B7%CF%82%202024 04 29%20160331, Women In Business & Science

🏆Νικήτριες στην κατηγορία Leading Innovation of the Year, με έπαθλο τη δωρεάν υποστήριξη στη συγγραφή ερευνητικών προτάσεων για το Horizon Europe ή το αντίστοιχο ερευνητικό πρόγραμμα, από εξειδικευμένη Ομάδα Τεχνικών Συμβούλων, ανακηρύχθηκαν οι κυρίες :

➡️Κυριακή Φιλοξένη Λασκαρίδου, Μυρτώ Πλιακοστάμου και Αικατερίνη Σπανού για την ερευνητική τους  πρόταση αναφορικά με την ανάπτυξη Screening test kit για τη Νόσο του Πάρκινσον.

➡️ Χριστίνα Κωσταρά, για την ερευνητική της πρόταση αναφορικά με τη διερεύνηση των λιπιδικών συστατικών και των ρεολογικών παραμέτρων των ερυθροκυττάρων του αίματος ως βιοδείκτες για την πρόγνωση της εμφάνισης της Διαβητικής Νεφροπάθειας.

➡️ Αθανασία Καλογήρου, για την ερευνητική της πρόταση αναφορικά με τις μεθόδους πρόβλεψης του ρυθμού μείωσης της γνωστικής λειτουργίας σε ασθενείς με εκφυλιστικές παθήσεις του εγκεφάλου μέσω απεικονιστικών εξετάσεων.

🏆 Νικήτριες στην κατηγορία Innovation of the Year, με έπαθλο ένα πλήρες εκπαιδευτικό και συμβουλευτικό πακέτο 5 ωρών από εξειδικευμένη Ομάδα Τεχνικών Συμβούλων, ανακηρύχθηκαν οι κυρίες:

➡️ Ιωάννα Καραμιχάλη – Ελένη Στεφανίδου, για την ερευνητική τους  πρόταση αναφορικά με το σχεδιασμό ψηφιακών διδύμων (Digital Twins) πληγέντων από πυρκαγιά περιοχών με σκοπό την αναβίωση της βιοποικιλότητας και της υγείας του εδάφους μέσω της χρήσης προβιοτικών ακριβείας για φυτά (“MICROFIRE).

➡️ Αναστασία Κυριακούδη, για την ερευνητική της πρόταση αναφορικά με την ανάπτυξη και παροχή τεχνογνωσίας για την παραγωγή εκχυλισμάτων από αρωματικά και φαρμακευτικά φυτά καθώς και από παρα-προϊόντα και απόβλητα της βιομηχανίας τροφίμων με χρήση «πράσινων» τεχνικών εκχύλισης και διαλυτών.

➡️ Ανδρομάχη Τζάνη – Ελένη Ποντίκη, για την ερευνητική τους πρόταση αναφορικά με την παραγωγή πράσινων διαλυτών για την ανάπτυξη καινοτόμου ενεργού συσκευασίας.

Σταυρούλα Ζαχαρούδη,  Δρ. Μαριάντζελα Φωτέλλη  και   Δρ. Καλλιόπη Ραδόγλου για την ερευνητική τους πρόταση αναφορικά με μεθοδολογία μέτρησης της δέσμευσης του άνθρακα από τα δασικά οικοσυστήματα.

➡️ Μπασιούρα Αθηνά, για την ερευνητική της πρόταση αναφορικά με την τεχνητή σπερματέγχυση με σπέρμα κάπρου χωρίς αντιβιοτικά.

Η ερευνητική ομάδα της κας. Ιωάννας Καραμιχάλη και της κας. Ελένης  Στεφανίδου αλλά και η ερευνητική ομάδα της  κας. Ανδρομάχης Τζάνη και της κας. Ελένης Ποντίκη, έλαβαν και το επιπλέον βραβείο από την Εθνική Τράπεζα- NBG Business Seeds, το οποίο αφορά την απευθείας συμμετοχή τους στον Τελικό του Διαγωνισμού Καινοτομίας & Τεχνολογίας του προγράμματος NBG Business Seeds.

Fa1db10e E5fc 11ee 9d68 F9092b9f4fd9%2Fmedia Manager%2F1714398545768 %CE%A3%CF%84%CE%B9%CE%B3%CE%BC%CE%B9%CF%8C%CF%84%CF%85%CF%80%CE%BF%20%CE%BF%CE%B8%CF%8C%CE%BD%CE%B7%CF%82%202024 04 29%20155901, Women In Business & Science

Η Πρόεδρος του ΣΕΓΕ, κα. Λίνα Τσαλταμπάση δήλωσε: “Με υπερηφάνεια αλλά και συγκίνηση σήμερα τιμούμε τις εξαιρετικές αυτές γυναίκες ερευνήτριες που αναδείχθηκαν μέσα από τον  3ο κύκλο της δράσης #Her_Research. Η δέσμευσή τους στην επιστήμη και η διαρκής αναζήτηση της καινοτομίας αποτελούν πηγή έμπνευσης και κινητήριο δύναμη προκειμένου να συνεχίσουμε τις δράσεις μας για περαιτέρω υποστήριξη των Ερευνητριών στην πράξη. Η τεράστια συμμετοχή αλλά και το  υψηλό επίπεδο των προτάσεων που συμμετείχαν την φετινή χρονιά στη δράση,  αποτελούν δέσμευση από πλευράς του Συνδέσμου Επιχειρηματιών Γυναικών Ελλάδος να είμαστε πάντα στο πλευρό κάθε γυναίκας, υποστηρίζοντας τα όνειρά της και διευκολύνοντας το δρόμο προς την επιτυχία.”

Με την παρουσία τους τίμησαν την Τελετή και απέμειναν βραβεία:
Εκ μέρους της κυβέρνησης, ο Υφυπουργός Εσωτερικών, τομέας Μακεδονίας – Θράκης κος. Ευστάθιος Κ. Κωνσταντινίδης, η Υφυπουργός Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας , κα. Μαρία Αλεξάνδρα Κεφάλα, η Συντονίστρια Γραφείου Πρωθυπουργού Βορείου Ελλάδος και Εκπρόσωπος τύπου ΝΔ για τα περιφερειακά ΜΜΕ,  κα. Έλενα Σώκου, ο  Γενικός Γραμματέας Έρευνας και Καινοτομίας του Υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων κ. Αθανάσιος Κυριαζήςη Γενική Γραμματέας Ισότητας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, κα. Ζέφη Δημαδάμα, εκ μέρους της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας ο Αντιπεριφερειάρχης Ψηφιακης Διακυβέρνησης για θέματα Καινοτομίας κος. Νικόλαος Τζόλλας, εκ μέρους του Δημάρχου Θεσσαλονίκης, η Αντιδήμαρχος Παιδείας & Δια Βίου Μάθησης Δρ. Έφη Θεοδωράκη, ο Επικεφαλής Ανάπτυξης Καινοτόμου Επιχειρηματικότητας της  Εθνικής Τράπεζας ΔρΣπύρος Αρσένης και o Διευθύνων Σύμβουλος τη Betsson, κος Θάνος Μαρίνος.

Χαιρετισμό απηύθυνε και ο Υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, κος. Παναγιώτης Τσακλόγλου.

Την παρουσίαση της Τελετής Βράβευσης και το συντονισμό της συζήτησης σε πάνελ ανέλαβε η έγκριτη δημοσιογράφος κα. Μαρία Σαμολάδα.

«Η δράση #Her_Research., αποτελεί έναν πυλώνα υποστήριξης και ενθάρρυνσης των γυναικών στον ερευνητικό χώρο, προωθώντας την ισότητα και τη διαφορετικότητα στην επιστήμη και την τεχνολογία. Μέσω της προώθησης και αναγνώρισης των επιτευγμάτων των γυναικών ερευνητριών, διαμορφώνουμε ένα περιβάλλον που ενθαρρύνει την συμμετοχή και την ενδυνάμωση των ερευνητριών της χώρας μας. Ήδη δεσμευόμαστε για την εκκίνηση του 4ου κύκλου της Δράσης #Her_Research», δήλωσε η κα Βρακά Χριστίνα, Υπεύθυνη της Δράσης εκ μέρους της Διοίκησης του Συνδέσμου.

Fa1db10e E5fc 11ee 9d68 F9092b9f4fd9%2Fmedia Manager%2F1714398755868 2 Min, Women In Business & Science

🙏Με την αιγίδα:
Του Υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων , της Γενικής Γραμματείας Ισότητας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, της Γενικής Γραμματείας Έρευνας και Καινοτομίας, του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών, του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης, του Διεθνούς Πανεπιστημίου Ελλάδος, του Ελληνικού Ανοιχτού Πανεπιστημίου, του Ελληνικού Μεσογειακού Πανεπιστημίου, του Ιόνιου Πανεπιστήμιου, του Πανεπιστημίου Αιγαίου, του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής, του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας, του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, του Πανεπιστημίου Κρήτης, του Πανεπιστημίου Μακεδονίας , του Πανεπιστημίου Πατρών, του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου, του Πάντειου Πανεπιστημίου.

Κοινοποίησε αυτό το άρθρο:

Περισσότερα άρθρα

Διαβάστε το τελευταίο τεύχος