Το Κάθε Μία Ιστορία στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης

Το Κάθε Μία Ιστορία συμμετέχει στο Διαγωνιστικό Τμήμα Podcast στο 64ο Διεθνές Φεστιβάλ Kινηματογράφου Θεσσαλονίκης, με την ιστορία: «Όσο αντέξει, θα είμαι δίπλα!»

Στο podcast η Άντα Πολύζου διηγείται πώς έχει οργανώσει τη ζωή της ώστε να είναι σε θέση να αντεπεξέρχεται στη φροντίδα του ηλικιωμένου πατέρα της και στις απαιτήσεις της επιχείρησής της. Μοιράζεται την καθημερινότητά της με αυτό το αγαπημένο πρόσωπο που πάσχει από άνοια και τη μορφή της σχέσης τους σήμερα.

Ακούστε την ιστορία εδώ: https://podcasters.spotify.com/…/y-his-side-as-long-as…

Δημιουργοί: Δάφνη Ανέστη, Δανάη Δραγωνέα | Εταιρεία Παραγωγής: Kάθε Μία Ιστορία | Μουσική: My Wet Calvin | Ηχοληψία: Βασίλης Τσιγκρής | Μιξάζ: Βασίλης Τσιγκρής | Γλώσσα: Ελληνικά. | Ελλάδα, 2023, 20’

Για το Κάθε Μία Ιστορία Το Κάθε Μία Ιστορία έχει σκοπό να συμβάλει στην έμφυλη ισότητα μέσα από την παραγωγή και διάχυση γυναικείων ιστοριών.

Αναδεικνύουμε έναν ολόκληρο κόσμο που συχνά αγνοείται: τον κόσμο μέσα από τα μάτια των γυναικών. Μέσα από αυτοτελή επεισόδια podcast μοιραζόμαστε ιστορίες γυναικών χαρτογραφώντας ένα νέα κόσμο, συνδεόμαστε και αρχίζουμε να βλέπουμε, και κυρίως να ακούμε, γυναίκες που μπορεί να ήταν μέχρι τώρα αφανείς, ιστορίες ζωής και καθημερινότητας που συχνά θεωρούνται ασήμαντες, δεδομένες.

Ποια η θέση των σύγχρονων γυναικών στο δημόσιο λόγο και ποια η αυτοεικόνα τους όσο αφορά την αξία των εμπειριών τους; Ποιος είναι ο χώρος εμπειριών ανάμεσα στο κατόρθωμα και το τραύμα; Τέτοια ερωτήματα γεννήθηκαν από τη σύλληψη της ιδέας του Κάθε Μία Ιστορία. Αρχίσαμε να τα απαντούμε στην πράξη, ιστορία-ιστορία, μαζί με κάθε μία αφηγήτρια που ηχογραφούμε.

Μέσα από θεματολογική ποικιλία και εκφραστική ελευθερία, ξεδιπλώνονται θραύσματα των μοναδικών ζωών των αφηγητριών και τους δίνεται σεβασμός και χώρος στο δημόσιο λόγο.

Το όραμά μας

Οι αόρατες ιστορίες να γίνουν ορατές και να δοθεί ορατότητα σε όλο το φάσμα της γυναικείας εμπειρίας.

Να καλλιεργηθεί μια κουλτούρα ενεργητικής ακρόασης που προωθεί την ενσυναίσθηση και την αλληλεγγύη.

Nα δημιουργήσουμε το χώρο ώστε η κάθε μία με τα δικά της λόγια να συνθέτει τη δική της ιστορία.

Λίγα λόγια για εμάς

Η ΑΜΚΕ Κάθε Μία Ιστορία ιδρύθηκε την άνοιξη του 2023 από τη Δανάη Δραγωνέα και τη Δάφνη Ανέστη.

Η Δανάη Δραγωνέα είναι συγγραφέας και δημοσιογράφος.

Επί σειρά ετών υπήρξε η αρχισυντάκτρια του περιοδικού ΟΖΟΝ, ενώ έχει εργαστεί ως παραγωγός και παρουσιάστρια στο VICE. Έχει δώσει ομιλίες σχετικά με τη γυναικεία ταυτότητα και τα στερεότυπα φύλου και πραγματοποιεί εργαστήρια Δημιουργικής Γραφής για παιδιά και εφήβους.

Το πρώτο της βιβλίο, “Το Νησί της Βροχής”, Εκδόσεις Α.Α. Λιβάνη, απέσπασε το Βραβείο Πρωτοεμφανιζόμενου Συγγραφέα βιβλίου για παιδιά ή νέους από το Ελληνικό Τμήμα της ΙΒΒΥ (International Board on Books for Young People). Τιμήθηκε επίσης με το Βραβείο Εφηβικής Λογοτεχνίας στα Βραβεία Βιβλίου Public.

Η Δάφνη Ανέστη είναι υπεύθυνη επικοινωνίας του έργου «Σχολεία Για Όλους – Συμπερίληψη Παιδιών Προσφύγων στα Ελληνικά Σχολεία», χρηματοδοτούμενου από τα ΕΕΑ Grants. Έχει εργαστεί ως δημοσιογράφος, φωτογράφος και υπεύθυνη επικοινωνίας (Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης, ΚΕΤ, ΑCS Athens). Αυτή την περίοδο ερευνά τις έμφυλες ταυτότητες στη δημόσια ιστορία της Ελλάδας τη δεκαετία του ’40.

Περισσότερες πληροφορίες Iστοσελίδα: www.kathemiaistoria.gr

Κοινοποίησε αυτό το άρθρο:

Περισσότερα άρθρα

Διαβάστε το τελευταίο τεύχος