Το Βιοτεχνικό Επιμελητήριο Πειραιά ζητά άμεση επίλυση του αποκλεισμού σημαντικού αριθμού μικρομεσαίων επιχειρήσεων

Η κυβέρνηση έχει καταβάλει επιτυχημένες προσπάθειες σχετικά με την άμεση και βελτιωμένη ενεργοποίηση  του ΕΣΠΑ καθώς και της έγκρισης του Ταμείου Ανάκαμψης με στόχο να ωφεληθούν οι ΜμΕ,  και να δοθεί  ώθηση  στην ελληνική οικονομία.

Αυτή τη χρονική στιγμή, οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις θα έπρεπε  στηριχθούν και να ενισχυθούν με κάθε εργαλείο που δύναται να αξιοποιήσουν είτε μέσω ΕΣΠΑ είτε μέσω Ταμείου Ανάκαμψης.

Δυστυχώς όμως σημαντικός αριθμός μικρομεσαίων επιχειρήσεων παραμένει αποκλεισμένος από κάθε μορφή επιδότησης μέσω του ΕΣΠΑ και του Ταμείου Ανάκαμψης. Ο αριθμός ΕΜΕ καθώς και άλλες προϋποθέσεις καθιστούν αποκλεισμένες τις επιχειρήσεις από την αξιοποίηση σημαντικών πόρων για να καταφέρουν να αναβαθμιστούν, να εκσυγχρονιστούν και να προσαρμοστούν ομαλά στο νέο επιχειρηματικό περιβάλλον και στο πράσινο – ψηφιακό μέλλον.

Παράλληλα, ενώ έχουν σχεδιαστεί και υλοποιούνται αξιόλογα εργαλεία χρηματοδότησης από την Ελληνική Αναπτυξιακή Τράπεζα δυστυχώς και από αυτά έχει αποκλειστεί σημαντικός αριθμός μικρομεσαίων επιχειρήσεων.

Ο πρόεδρος του Β.Ε.Π., Γιώργος Παπαμανώλης-Ντόζας, τονίζει μεταξύ άλλων : «Οι μικρομεσαίες  επιχειρήσεις, κατάφεραν να παραμένουν όρθιες τόσο στην οικονομική όσο και στην κρίση κορονοϊού και συνεχίζουν και σήμερα στην ενεργειακή κρίση να προσφέρουν στην ελληνική οικονομία. Επιχειρήσεις νοικοκυρεμένες  και με όρεξη να συνεχίσουν δυναμικά  και να προσφέρουν στην αναπτυξιακή πορεία της χώρας μας. Τώρα όχι μόνο επιβάλλεται να τις στηρίξουμε, αλλά και να τις επιβραβεύσουμε με ουσιαστικά και άμεσα εργαλεία χρηματοδότησης και επιδότησης.»

Κοινοποίησε αυτό το άρθρο:

Περισσότερα άρθρα

Διαβάστε το τελευταίο τεύχος