Β.Ε.Π. και ΔΥΠΑ ενώνουν δυνάμεις  για την αναβάθμιση των τεχνικών επαγγελμάτων

Συνάντηση με την Υποδιοικήτρια της Δημόσιας Υπηρεσίας Απασχόλησης(Δ.ΥΠ.Α.), αρμόδια και για θέματα σχετικά με την επαγγελματική εκπαίδευση, κα. Γιάννα Χορμόβα, πραγματοποίησε ο Πρόεδρος του Βιοτεχνικού Επιμελητήριου Πειραιά, κ. Γιώργος Παπαμανώλης – Ντόζας, την Τρίτη 24/01/2023.

Αντικείμενο της συζήτησης αποτέλεσε η αναβάθμιση και ενδυνάμωση των τεχνικών επαγγελμάτων  μέσα από κοινές δράσεις του ΒΕΠ και της ΔΥΠΑ.

Η Υποδιοικήτρια, κα Χορμοβά, ενημέρωσε τον πρόεδρο για την ριζική αλλαγή  στην  εικόνα των Επαγγελματικών Σχολών (ΕΠΑΣ) Μαθητείας της Δημόσιας Υπηρεσίας Απασχόλησης (ΔΥΠΑ) μέσα από την αναβάθμιση των κτιριακών εγκαταστάσεων των 37 ιδιόκτητων ΕΠΑΣ Μαθητείας της ΔΥΠΑ, που δεν έχουν ενταχθεί σε άλλο χρηματοδοτικό πρόγραμμα. Και συγκεκριμένα ότι πρόκειται για έργο ύψους 134 εκατ. ευρώ, που θα χρηματοδοτηθεί από το Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας .

Ο πρόεδρος ΒΕΠ, κος Παπαμανώλης – Ντόζας  ενημέρωσε την Υποδιοικήτρια σχετικά με τις πρωτοβουλίες και δράσεις του επιμελητήριου σχετικά με την στήριξη της επαγγελματικής εκπαίδευσης και μεταξύ άλλων τόνισε : «η αγορά  έχει ανάγκη από τεχνικά χέρια άμεσα αλλά και η νέα γενιά θα πρέπει να ενημερωθεί σωστά για τις δυνατότητες που θα τους δοθούν από την αγορά εργασίας τελειώνοντας μια ΕΠΑΣ. Θέλουμε άμεση συνεργασία μαζί σας για να συμβάλλουμε από κοινού στη νέα σελίδα που ανοίγει ο επιχειρηματικός κόσμος . Σε αυτή τη σελίδα, η παραγωγή,- η μεταποίηση  είναι ο πρωταγωνιστής και εμείς θα στηρίξουμε κάθε δράση με σκοπό ένα καλύτερο επιχειρηματικό μέλλον»

Στο προσεχές διάστημα θα ανακοινωθούν οι δράσεις που αποφάσισαν να υλοποιήσουν  από κοινού το ΒΕΠ και η ΔΥΠΑ με στόχο την ανάδειξη και αναβάθμιση των τεχνικών επαγγελμάτων στη χώρα  μας.

Κοινοποίησε αυτό το άρθρο:

Περισσότερα άρθρα

Διαβάστε το τελευταίο τεύχος