WEBINAR ΓΙΑ ΦΑΡΜΑΚΟΠΟΙΟΥΣ: «ΠΩΣ ΤΑ ΣΚΕΥΑΣΜΑΤΑ ΜΕ ΚΑΝΝΑΒΙΝΟΕΙΔΗ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΟΥΝ ΤΑ ΣΥΜΠΤΩΜΑΤΑ ΤΟΥ ΣΥΓΧΡΟΝΟΥ ΤΡΟΠΟΥ ΖΩΗΣ»

Σύνδεσμος εγγραφής/ φόρμα συμμετοχής:  h ttp s:/ /b it.ly/we b ina rpha rma cy

Η KANNABIO ΚΟΙΝΣΕΠ διοργανώνει το Σάββατο 16 Δεκεμβρίου 2023 στις 11.30, ένα διαδικτυακό σεμινάριο (webinar) για φαρμακοποιούς σχετικά με τα σκευάσματα με κανναβινοειδή στο χώρο του φαρμακείου.

Οι προσκεκλημένοι ομιλητές του σεμιναρίου είναι:

Ο Ηλίας Γραμματικάκης, Φαρμακοποιός, θα παρουσιάσει μια εισήγηση με τίτλο «Άγχος και αϋπνία: τα κανναβινοειδή ως νεότερα θεραπευτικά εργαλεία».

Ο Θωμάς Παπασάνδας, Φαρμακοποιός, θα κάνει μια παρουσίαση με θέμα «CANNABIS 101: Εισαγωγή στην Κάνναβη».

H Ευανθία Ντίνα, Δασοπόνος, εκπρόσωπος της Ελληνικής Εταιρείας Εθνοφαρμακολογίας, θα κάνει μια εισήγηση με τίτλο «Κάνναβη: Από την παραδοσιακή θεραπευτική στα σύγχρονα επιστημονικά δεδομένα».

Η Έλενα Κωτσάκη, Βιολόγος PhD, συνεργάτης της ΚΑΝΝΑΒΙΟ θα παρουσιάσει την εισήγηση

«Συχνές ερωτήσεις από πελάτες στο φαρμακείο και χρήσιμες απαντήσεις σχετικά με τα σκευάσματα με κανναβινοειδή».

Τέλος, ο Πρόεδρος της ΚΑΝΝΑΒΙΟ, Μιχάλης Θεοδωρόπουλος θα συντονίσει το σεμινάριο και θα παρουσιάσει το «Θεσμικό πλαίσιο για τα σκευάσματα με κάνναβη και το κεκτημένο της αγοράς».

Καλούνται οι ενδιαφερόμενοι φαρμακοποιοί και οι συνεργάτες/ βοηθοί τους να συμπληρώσουν την φόρμα συμμετοχής μέχρι τις 15 Δεκεμβρίου 2023.

Η συμμετοχή στο σεμινάριο είναι  δ ωρεάν  , απαιτείται η προεγγραφή σε αυτό τον σύνδεσμο:

 h tt p s:// b it.ly/we b ina rpha rma cy

Μετά την προεγγραφή θα λάβετε τον σύνδεσμο για την παρακολούθηση.

Για επικοινωνία: Μιχάλης Θεοδωρόπουλος, info@kannabio.gr / 2421064309 / 6977705226. Περισσότερες πληροφορίες για τους ομιλητές:

Ο Ηλίας Γραμματικάκης σπούδασε φαρμακευτική στην Αγγλία από όπου και ξεκίνησε το ενδιαφέρον του για τα φυτικά σκευάσματα. Από το 2016 ασχολείται ενεργά με την θεραπευτική χρήση της κάνναβης, έχοντας παρακολουθήσει πολλά σεμινάρια από διάφορα ερευνητικά ιδρύματα και πανεπιστήμια, συμμετέχοντας σε συνέδρια, καθώς και συμβουλεύοντας πολλούς ασθενείς για την ορθή χρήση της κάνναβης, μέσω του δικού του φαρμακείου. Είναι επίσης ο ένας από τους συντελεστές του πρώτου Οδηγού Χρήσης Φαρμακευτικής Κάνναβης.

Ο Θωμάς Παπασάνδας γεννήθηκε στην Αθήνα το 1976 και αποφοίτησε από την Φαρμακευτική Σχολή ΕΚΠΑ (2001). Έχει εργαστεί σε Κλινικές Μελέτες, στην διεξαγωγή μελετών Οικονομίας και Πολιτικής Υγείας, και σήμερα διατηρεί φαρμακείο στο Ζωγράφου Αττικής. Έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον στην Συμβουλευτική του Φαρμακείου, στο Φαρμακοτεχνικό Εργαστήριο και στα φυσικά προϊόντα. Από το 2010 μέχρι σήμερα είναι εκπαιδευτής στο Ινστιτούτο Γεωπονικών Επιστημών στο Άλσος Συγγρού στο Μαρούσι στο μάθημα ‘Φαρμακευτικά και Αρωματικά Φυτά καλλιέργειες, εφαρμογές και χρήσεις’ εξάμηνης διάρκειας. Επίσης από το 2012 μέχρι το 2019 ήταν βασικός εκπαιδευτής στο σεμινάριο ‘Φαρμακευτική Φροντίδα και Χρόνιες Παθήσεις’ της εκπαίδευσης Carla, Pierre Fabre Hellas, διάρκειας 12 ωρών. Είναι κάτοχος δύο μεταπτυχιακών

‘Health Economics and Health Policy’ Msc University of Birmingham (2002) και ‘Κλινικής Φαρμακολογίας και Θεραπευτικής’ ΔΠΘ (2023) με διπλωματική εργασία σχετικά με την Θεραπευτική χρήση της Κάνναβης. Έχει εκπαιδευτεί δύο χρόνια στην Κλινική Ψυχοπαθολογία

‘Basic και Advanced Μετεκπαιδευτικό Σεμινάριο Παναγιώτης Ουλής’ με φορέα οργάνωσης την Α’ Ψυχιατρική Κλινική Πανεπιστημίου Αθηνών και την ΕΠΙΨΥ (2016-2018). Έχει ολοκληρώσει διετές πρόγραμμα ‘Δεξιότητες και Παρεμβάσεις στην Συστημική Συμβουλευτική’ στο εργαστήριο Διερεύνησης Ανθρωπίνων Σχέσεων (2014-2016). Επίσης έχει εκπαιδευτεί στο φαρμακευτικό εργαστήριο στο Professional Compounding Center of America PCCA στο Houston Texas USA. Είναι Πιστοποιημένος Εκπαιδευτής Ενηλίκων της Μη Τυπικής Εκπαίδευσης από τον ΕΟΠΠΕΠ και μέλος της Royal Pharmaceutical Society of Great Britain.

Η Ντίνα Ευανθία είναι πτυχιούχος Δασοπόνος & Διαχειρίστρια Φυσικού Περιβάλλοντος με μεταπτυχιακό και διδακτορικό δίπλωμα ειδίκευσης του Τομέα Φαρμακογνωσίας και Χημείας Φυσικών Προϊόντων της Φαρμακευτικής Σχολής του ΕΚΠΑ, όπου εργάζεται ως Μεταδιδακτορική ερευνήτρια. Είναι εκπρόσωπος της Ελληνικής Εταιρείας Εθνοφαρμακολογίας (www.ethnopharmacology.gr) η οποία είναι επιστημονική εταιρεία, μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα. Ιδρύθηκε το 1995 και έχει ως μέλη της Φαρμακοποιούς, Γιατρούς και Γεωπόνους. Σκοπός της είναι η καταγραφή, μελέτη, διάδοση και ανάπτυξη των παραδοσιακών θεραπειών και χρήσεων των φυτών.

Η Έλενα Κωτσάκη, επιστημονική συνεργάτης της KANNABIO, είναι Βιολόγος, πτυχιούχος του Πανεπιστημίου Πατρών. Στο πλαίσιο της διδακτορικής της διατριβής, εργάστηκε ως ερευνήτρια στο “Ε.ΚΕ.ΒΕ Αλέξανδρος Φλέμινγκ” με ειδίκευση στα μοντέλα φλεγμονής. Από το 2010 ασχολείται ενεργά με τη συμβουλευτική στα συμπληρώματα διατροφής στο χώρο του φαρμακείου.

Ο Μιχάλης Θεοδωρόπουλος, είναι σύμβουλος περιβάλλοντος και εφαρμογών κάνναβης, με πολυσχιδή δράση στους χώρους της οικολογίας και της κάνναβης. Είναι ιδρυτής και Πρόεδρος

της ΚΑΝΝΑΒΙΟ ΚΟΙΝΣΕΠ από το 2016 και ασχολείται με τον κλάδο της κάνναβης από το 2005, πρώτα ως ακτιβιστής- σύμβουλος θεσμικής αναθεώρησης και στη συνέχεια ως παραγωγός βιολογικής κάνναβης και σύμβουλος παραγωγικών επιχειρήσεων. Έχει μεγάλη εμπειρία στην οργάνωση παραγωγής, το brand development, την διαχείριση σύνθετων έργων και τη διεύθυνση μεγάλων εκδηλώσεων. Είναι μέλος του ASTM-International D37 Cannabis Committee και της ENCOD, ενώ έχει συμμετάσχει ως ομιλητής σε πολλά κλαδικά συνέδρια στην Ελλάδα και το εξωτερικό.

Η KANNABIO ΚΟΙΝΣΕΠ (www.kannabio.gr) είναι πρωτοπόρος, από το 2016, παραγωγός βιολογικής κάνναβης με έδρα τον Βόλο. Είναι ένας καθετοποιημένος παραγωγικός συνεταιρισμός, που στοχεύει στην παραγωγή ποιοτικών φυσικών προϊόντων ελληνικής βιολογικής κάνναβης και στη βελτίωση της ποιότητας ζωής των πολιτών μέσα από την πλήρη αξιοποίηση του φυτού.

Σύνδεσμος εγγραφής/ φόρμα συμμετοχής:

 

Bit.ly Webinarpharmacy, Women In Business & Science

Κοινοποίησε αυτό το άρθρο:

Περισσότερα άρθρα

Διαβάστε το τελευταίο τεύχος