Womanitee, ένα παράθυρο ευκαιρίας

Το project Womanitee–Χτίζοντας Γέφυρες Γυναικείας Επιχειρηματικότητας είναι μία πρωτοβουλία-δράση της ΚΕΔΕ με στόχο την υποστήριξη, την ανάπτυξη και την προώθηση των γυναικών στο επιχειρείν σε ολόκληρη την Ελλάδα. Womanitee ονομάζονται τα κέντρα γυναικείας επιχειρηματικότητας στην Ελλάδα μέσα από τα οποία δίνονται οι ευκαιρίες και τα απαραίτητα εφόδια στις γυναίκες να σταδιοδρομήσουν επιχειρηματικά σε συνεργασία με όλους τους φορείς τις γυναικείας επιχειρηματικότητας.

Πληροφορίες
Αν αναζητάτε καθοδήγηση για να ξεκινήσετε την επιχείρησή σας, ελάτε στο Help desk. Το Womanitee είναι δίπλα σας! Εκεί θα βρείτε στοχευμένες πληροφορίες σχετικά με τις επιχειρήσεις και τον τρόπο ανάπτυξής τους για να κάνετε το πρώτο βήμα:
-Ίδρυση επιχείρησης,
-Νομικά ζητήματα,
-Λογιστικά και Φορολογικά θέματα,
-Χρηματοδοτικά προγράμματα και εργαλεία.

Εξειδικευμένοι επιχειρηματικοί σύμβουλοι, επαγγελματίες και στελέχη τοπικών επιχειρήσεων υποστηρίζουν τις γυναίκες που συμμετέχουν στο πρόγραμμα με ατομικές συμβουλευτικές υπηρεσίες. Για κάθε νέο μέλος πραγματοποιείται καταγραφή αναγκών, ώστε να συνδεθεί με τους κατάλληλους συμβούλους που θα το καθοδηγήσουν σε θέματα εκκίνησης και ανάπτυξης της επιχείρησης του, στην οργάνωση του επιχειρηματικού σχεδίου, καθώς και στην εύρεση χρηματοδότησης.

-Εκκίνηση νέας επιχείρησης
-Οργάνωση επιχειρηματικού σχεδίου
-Σχεδιασμός πλάνου Μάρκετινγκ
-Ψηφιακό Μάρκετινγκ
-Έρευνα Αγοράς
-Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη
-Χρηματοδοτικά εργαλεία

Τα κέντρα Γυναικείας Επιχειρηματικότητας – Womanitee προέκυψαν από την Πανελλήνια Διαβούλευση της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδος με θέμα «Πώς η Τοπική Αυτοδιοίκηση θα Υποστηρίξει τις Γυναίκες στο Επιχειρείν» υπό την αιγίδα του Υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων.

Για πρώτη φορά συνέπραξε η Τοπική Αυτοδιοίκηση με τους Πανελλήνιους Φορείς της Γυναικείας Επιχειρηματικότητας αλλά και με κάθε φορέα και μονάδα για την προώθηση της γυναίκας στο επιχειρείν, προτείνοντας συγκεκριμένες λύσεις και υλοποιώντας προγράμματα ανάλογα με τις ανάγκες και τη φυσιογνωμία των τοπικών κοινωνιών. Από τα αποτελέσματα της Πανελλήνιας Διαβούλευσης προέκυψαν δύο άξονες υποστήριξης των γυναικών στο επιχειρείν:

-Θεσμικός, όπως παράταση λειτουργίας παιδικών σταθμών, λειτουργία παιδικών σταθμών σε ωράριο λειτουργίας εμπορικών κέντρων, δημιουργία κέντρων φύλαξης και δημιουργικής απασχόλησης παιδιών μετά το πέρας των σχολικών τους υποχρεώσεων, δημιουργία ειδικού μητρώου συνεργατών για τη φύλαξη παιδιών και τη φροντίδα ηλικιωμένων, ασθενών και ευπαθών ατόμων.
-Πρακτικός, όπως η δημιουργία σε κάθε Δήμο help desk & business hub επιχειρηματικών υπηρεσιών για γυναίκες που επιθυμούν να επιχειρήσουν ή επιχειρούν ήδη, το οποίο θα παρέχει τις κατάλληλες υπηρεσίες συμβουλευτικής, καθοδήγησης, ανάπτυξης, προώθησης, εκπαίδευσης, χρηματοδότησης και networking.

Κοινοποίησε αυτό το άρθρο:

Περισσότερα άρθρα

Διαβάστε το τελευταίο τεύχος